П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Скільки HIMARS треба Україні для контрнаступу – військовий назвав цифру

Важливо

Для того, щоб українські війська могли перейти в контрнаступ, необхідно принаймні 100 артилерійських систем HIMARS.

Про це у своєму коментарі BitukMedia заявив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов.

«Перемога української армії на полі бою цілком ймовірна», – зазначив експерт. Але додав, що 100 HIMARS – це мінімальне число, необхідне для успішного наступу української армії.

Проте він наголосив, що українському керівництву треба поспішати зібрати ресурси для контрнаступальних дій. Російські війська зазнали великих втрат після штурму Лисичанська і Северодонецька, взяття яких фактично стало для них пірровою перемогою. Але невдовзі вони відновляться. Успіх української армії буде залежати від того, яку зброю постачає нам Захід.

«На сьогодні сил і засобів для переходу в наступ у російської федерації немає. Але якщо ми будемо довго збиратися в контрнаступ, росія може зібрати резерви раніше від нас», – говорить Жданов.

Також він підкреслює, що в російському військовому керівництві не рахуються із втратами військових.

«Є інформація, що путін сказав, що 30-50 тис. солдат – це ціна, яка непомірно менша, ніж значенням перемоги над Україною», – говорить Жданов.

Нагадаємо, що 22 липня США надали Україні ще 4 HIMARS і 580 дронів Phoenix Ghost.  Загалом Києву обіцяють понад 20 HIMARS.  

Раніше у блозі для BitukMedia військовий експерт Микола Белєсков написав, що наступати в рази складніше, ніж оборонятися. І як показують наші дії довкола Харкова і на Херсонщині, ми поки що можемо так же само, як росіяни, лише виштовхувати нашого супротивника.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі