Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Глибока двостороння співпраця – американський генерал передбачив стосунки Києва та Вашингтона

Важливо

Після завершення війни між Україною та Росію НАТО і США розроблять комплексну економічну військову стратегію для Чорноморського регіону. Вона включатиме поглиблення співпраці між Києвом та Вашингтоном.

Про це у коментарі BitukMedia заявив відставний генерал армії США Бен Годжес, колишній командувач армії Сполучених Штатів у Європі.

«Я уявляю собі, що в майбутньому США та Україна укладуть угоду про поглиблення двосторонньої співпраці», – сказав Годжес.

Разом з тим, він вважає, що після війни відбудеться розробка нової стратегії щодо України та її сусідів – і до цього окрім США долучаться інші країни НАТО.

«Я очікую, що після війни США та НАТО розроблять комплексні стратегії для ширшого Чорноморського регіону, які будуть включати як безпекову співпрацю, так і економічний розвиток, а також сприятимуть посиленню зусиль у сферах дипломатії та інформаційної боротьби», – сказав генерал.

Ширший Чорноморський регіон – це термін, який вживається у західній військовій та політичній риториці і означає Болгарію, Грузію, Румунію, Росію, Туреччину та Україну, а також Албанію, Вірменію, Азербайджан, Грецію, Північну Македонію, Молдову та Чорногорію.

Разом з тим, генерал Годжес зазначив, що терміни й умови завершення війни має вирішувати лише Київ і ніхто не може впливати на це рішення.

«Я сподіваюся, що США та інші країни, які підтримують Україну, продовжать надавати їй зброю, амуніцію, підтримку на дипломатичному та законодавчому рівні і будь-яку іншу підтримку, аби допомогти Україні виграти і відновити суверенітет на її територіях», – говорить генерал.

Також він додає, що є оптимістом і те, що обіцяна зброя й амуніція до України ще не доїхала, його не надто засмучує.

«Це значить, що багато чого готується до відправки в Україну. І військове і логістичне становище України буде лише кращати, в той час, як у росії воно буде лише гіршати», – підсумовує генерал.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц напередодні заявив, що Берлін разом із союзниками обговорюють питання безпеки для України після війни з росією. Разом з тим, президент Німеччини Франц-Вальтер Штайнмаєр заявив, що війна з росією розпочала глибокі геополітичні та геоекономічні зміни і світ стоїть на порозі нової ери.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі