Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У місті Лева відкрили виставку плакатів «День Перемоги»

Важливо

У львівському сквері «На Валах» відкрили виставку плакатів «День Перемоги». Експозиція налічує близько 20 плакатів. Виставка присвячена очікуванням українського та польського суспільства щодо остаточного подолання країни-агресора Росії.

Про це повідомила пресслужба Львівської обласної військової адміністрації.

«Наші плакати — це наші «кулі», якими ми можемо воювати і змушуємо світ задумуватися про те, що відбувається в Україні. Ця виставка показує, наскільки близькі польський та український народ і те, що нас якимось чином вкотре об’єднує один і той же ворог, проти якого ми виступаємо пліч-о-пліч», — розповів  український художник Андрій Єрмоленко.

Також, на плакатах зобразили патріотичні гасла польською, англійською, українською та іншими мовами, саркастичні вислови з радянською символікою, російського президента митці висвітлюють у закривавленому образі тощо.

Авторами плакатів є український художник Андрій Ярмоленко та польський художник Войцех Куркоць. Митці створювали свої твори окремо і зараз об’єднали в одну експозицію.

Зазначимо один з плакатів, «Achtung Russia», Войцех Куркуць створив ще у 2014 році. Його не сприйняли як у Польщі, так і в Росії, та в інших країнах. Плакат називали таким, що пропагує нацизм.

Фото: Львівської ОВА
Фото: Львівської ОВА

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі