П’ятниця, 26 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Маленькі захисники. Як українськи дітки наближають перемогу

Важливо

Українські діти роблять свій внесок у перемогу України та підтримку наших захисників.

Сьогодні Україна святкує День захисту дітей. Маленькі українці, в яких карколомна війна вкрала дитинство, наближають перемогу разом із дорослими. Вони пишуть листи на підтримку воїнам, плетуть маскувальні сітки та збирають гроші на допомогу ЗСУ.

BitukMedia пропонує згадати, як українські діти приєдналися до боротьби із ворогом.

Одним з найперших суспільство вразив 6-річний хлопчик із Сумщини, який передав Збройним силам України свій омріяний подарунок на день народження – квадрокоптер.

«Юний козак із Кролевця довго мріяв про квадрокоптер. І батько подарував його на день народження», – розповіли про щирий вчинок хлопчика у Telegram-каналі Освітнього центрі Верховної Ради.

Однак, почувши, що українські військові потребують таких дронів, хлопчик захотів віддати їм свій подарунок.

«Тату, давай подаруємо нашим військовим. Їм потрібніші. Вони ж нас захищають», – сказав він.

Маленькі волонтери із Хмельницького, Аріна та Максим напередодні Великодня заради того, би порадувати наших захисників святковими смаколиками, продали власні іграшки.  

Щоб купити святкові паски для підняття настрою військовим маленькі волонтери продали свої іграшки

Щоб купити святкові паски для підняття настрою військовим маленькі волонтери продали свої іграшки

А от учні зі Львівщини вирощують і продають розсаду задля того, щоб купити новий квадрокоптер для  українських воїнів. Загальна сума виторгу склала близько 3 тисяч гривень. Поки розсада росла, учні недільної школи не гаяли часу та зібрали кошти на бронежилет для військового.

Учні Львівщини продають розсаду, збираючи кошти на коптер для захисників. Фото: Українська правда

А ще дітки підіймають бойовий дух країні щирим виконанням Гімну Січових Стрільців. Пісня «Ой, у лузі червона калина», яку заспівав лідер гурту Бумбокс Андрій Хливнюк на Софійський площі у перші дні війни, стала символом сучасної боротьби українського народу проти російських загарбників. І дуже полюбилася маленьким патріотам.

Зокрема, трирічний хлопчик Леон з Ірпеня, який своїм енергійний та невимушеним переспівом «Ой, у лузі..» закохав у себе соцмережі, пізніше заспівав разом із «Океаном Ельзи». На концерті у київському метро малюк із культовим гуртом виконав пісню «Не твоя війна».

«Не твоя війна»: трирічний малюк, що полюбився українцям, заспівав разом з Океаном Ельзи

Українські дітки наближають перемогу нашої держави у боротьбі з російським агресором. Вони маленькі, та роблять свій внесок у захист України та підтримку наших захисників. Нам є чим пишатися, є заради кого боротися та жити.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі