Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Збройні Сили України відкинули орків (солдатів) рф на 70 км від Києва

Важливо

За кілька останніх днів російських військових відкинули від Києва приблизно на 70 км.

Про це повідомив речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник.

“Суттєвих змін в оперативній обстановці у нас наразі не відбулося. Противника зупинено практично на всіх напрямках, де він наступав. На деяких напрямках ворога відкинули, зокрема за кілька останніх днів від столиці ворога відкинули приблизно на 70 км”, — сказав Мотузяник під час брифінгу.

Речник Міноборони також розповів, що російські окупаційні війська намагаються продовжувати стратегічну наступальну операцію проти України.

“Головні завдання щодо розгрому угруповань Збройних Сил України, оточення Києва, виходу на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей і встановлення контролю над лівобережною частиною України не виконані. Частково ворогом досягнуто мету на Донецькому напрямку. Противник зупинений у напрямку на Миколаїв”, — повідомив Мотузяник.

За його словами, наразі РФ активно “мобілізує” чоловіків на окупованих територіях ОРДЛО, утім більшість із них гине, а вцілілі повертаються з відмовами брати участь у війні.

“Сформовані таким чином підрозділи вирізняються вкрай низькою бойовою підготовкою, дисципліною та моральним станом. Зі слів самих “мобілізованих”, російське командування використовує їх в якості “живця”. Тобто, як передовий ешелон розвідки боєм”, — пояснив речник.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі