Четвер, 28 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Війна триває: зведення ОДА станом на ранок 16 березня

Важливо

У Волинській, Закарпатській, Львівській та Чернівецькій області ніч проти 16 березня минула спокійно. В решті регіонів лунали повітряні тривоги та (або) були обстріли російсько-окупаційними військами.

Про це йдеться у зведенні обласних державних адміністрацій.

На Київщині вночі були постійні повітряні тривоги. У Бучанському районі (Ірпінь, Макарів, Бородянка) періодичні бої та обстріли. Броварський район — у населених пунктах Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської територіальних громад не спокійно.

У Фастівському районі по населеному пункту Мархалівка завдали авіаудар. Є руйнування житлових будинків. За попередніми даними, є загиблі, інформація уточнюється.

Сумщина: Охтирській та Сумський район обстрілювала артилерія росіян. Інформація щодо втрат уточнюється. На Житомирщині — авіаційний удар по Бердичеву, росіяни зруйнували кілька будівель, інформація щодо втрат уточнюється.

У Кіровоградській області загалом спокійно, але була повітряна тривога протягом кількох годин, у Дніпропетровській — нічні ракетні атаки. Окупанти влучили у склад пального під Нікополем. Жертв та постраждалих немає. Зараз спокійно.

Харківщина: у Харкові вже добу практично всі райони обстрілюють окупанти. ЗСУ відбили намагання ворога пройти в місто, українська армія відкинула росіян далеко за їхні попередні позиції.

Бої по області тривають, ЗСУ відбили атаку і в Руських Тишках. Вчора евакуювали 320 підопічних з Оскільського інтернату. Місцева влада розраховує на «зелений коридор» з Ізюма.

У Запорізькій області о 6 ранку на вокзалі «Запоріжжя-2» пролунав потужний вибух. Обставини інциденту з’ясовуються. В цілому ж ситуація в регіоні без істотних змін.

Місцеве населення Запоріжжя та області продовжує готуватися до зустрічі з ворогом, обладнуючи барикади, улаштовуючи бійниці та майданчики для вогневих засобів.

Рівненщина: всю ніч лунала повітряна тривога, Вінниччина: вночі лунали два вибухи. У Хмельницькій області ніч минула спокійною, лунала повітряна тривога.

Тернопільщина: в області вночі була тривога, наразі спокійно. Черкащина: вночі лунали регулярні повітряні тривоги, але загалом ситуація спокійна. На Полтавщині вночі по області були тривоги. В Івано-Франківській області загалом спокійно, повітряна тривога лунала вночі.

Луганщина: вчора наші військові провели успішну операцію, відбили штурм Сєвєродонецька та відкинули окупантів від міста, але ворог намагається зайти у Сєвєродонецьк з боку Рубіжного. Багато загорянь житлових будинків. Семеро поранених (зокрема й одна дитина), один загиблий.

На Донеччині в місті Торецьк працювала російська авіація, втрат серед цивільних немає. Обстріли міст Авдіївка і Мар’їнка. Наразі обстріли тривають.

Маріуполь доруйновує російська артилерія й авіація. Вчора власним транспортом звідти почали виїжджати люди. За підрахунками місцевої влади, виїхали приблизно чотири тисячі авто. Доїхали не всі — значна частина колони ночувала за маршрутом слідування. 

У Миколаївській області вночі повітряна тривога в місті. Продовжується бої в області. Готуємося евакуювати людей та везти гуманітарну допомогу в села, які були вчора звільненні. У Снігурівці досі повітряна тривога. В цілому, ситуація контрольована.

Херсонщина: сильні вибухи, «Гради» протягом доби. Тривав бій біля аеропорту. Наслідки руйнувань найближчих населених пунктів уточнюється.

Регіон на межі гуманітарної катастрофи. У населених пунктах, особливо невеличких, ситуація катастрофічна. Людям критично не вистачає медикаментів, а інколи і їжі. Також є проблема з електро-, газо- та водопостачанням. Терміново потрібен «зелений коридор».

В Одеській області були дві повітряні тривоги вночі. Триває підготовка до можливої висадки російського десанту на узбережжя Одеської області. Кораблі росіян і досі курсують у Чорному морі, висока ймовірність завдання ракетних ударів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі