П’ятниця, 10 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

14 березня: як минула ніч у регіонах?

Важливо

В обласних держадміністраціях розповіли, як у регіонах минула ніч на 14 березня.

У Київській області були повітряні тривоги. Тривають бої в Ірпені та Макарові. Зафіксували пересування ворожої техніки населеними пунктами Баришівської, Калитянської, Великодимерської та Калинівської територіальних громад. Періодичні бої в селах цих громад.

Біля Чернігова — оборонні бої. Вночі окупанти здійснили 3 авіанальоти. Інформація щодо руйнувань уточнюється. Більша частина міста без тепла, деякі мікрорайони вже 3 доби без світла, окремі приміські райони вже 5 і більше діб. Частина міста без води. Комунальні служби міста працюють над відновленням мереж, іноді під обстрілами росіян.

На Сумщині ніч почалася з авіабомбардування Охтирки. Окупанти поцілили у житлові будинки, подробиці уточнюють. Були переговори про «зелені коридори» 14 березня, проте жоден із маршрутів евакуації не погодили.

На Житомирщині повітряна тривога практично всю ніч. У селі Ставище внаслідок ракетного удару зруйновані 7 будівель та пошкоджені 5 житлових будинків. 4 людини поранені. З пошкоджених будівель евакуювали 14 людей.

У Харкові вночі продовжилися обстріли житлових районів, зокрема Салтівки, Нових Будинків. Кількість постраждалих ще не встановлена. По області були активні бої в напрямку Ізюма. ЗСУ поступово витісняють окупанта.

У Запорізькій області ситуація поки без суттєвих змін. Окупанти намагаються закріпитися на рубежах тимчасово зайнятих територій, але реалізувати такі плани їм не дають військові та місцеві.

На Луганщині під постійними артобстрілами Сєвєродонецьк, там за добу 18 влучань у житлові будинки. Гаряче в Рубіжному. Гуманітарним коридором вдалося евакуювати 1 600 людей.

На Донеччині опівночі активізувалася авіація, була спроба прориву в Мар’їнському районі. У Краматорську від обстрілу згорів приватний будинок, є жертви. Росіяни гатили «Градами» по Авдіївському коксохіму, окупували Волноваху. Маріуполь — без змін.

У Миколаєві — обстріли всю ніч. У місті Снігурівка внаслідок обстрілу зруйновані приватні житлові будинки. Кількість постраждалих встановлюється.

У Херсоні вночі та ввечері сильні вибухи і «Гради».

У Рівному окупанти поцілили в телевежу. Телебачення і радіо не працюють. Кількість постраждалих встановлюється.

В Одеській Кіровоградській, Дніпропетровській, Хмельницькій, Тернопільській, Закарпатській, Черкаській, Полтавській, Львівській та Івано-Франківській областях — повітряні тривоги. На Волині, Вінниччині та Буковині загалом порівняно спокійно.

Нижче — орієнтовні втрати окупантів станом на ранок 14 березня (дані Генштабу ЗСУ). У Міноборони пояснювали, що кількість убитих російських солдатів уже декілька днів «понад 12 тисяч», бо підрахунок втрат під час активної фази війни ускладнений.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі