П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Підкорюємо серця! На Берлінале українська драма «Клондайк» здобула приз глядацьких симпатій

Важливо

На 72-ому Берлінському кінофестивалі українська драма “Клондайк” здобула премію за друге місце глядацького рейтингу у категорії ігрових фільмів.

Про це повідомила пресслужба Держкіно.

“Українська драма “Клондайк”, що створена за підтримки Держкіно, здобула премію за друге місце глядацького рейтингу в категорії ігрових фільмів”, – ідеться в повідомленні.

Як нагадали у пресслужбі, драму Марини Ер Горбач також відзначило своєю премією і фестивальне екуменічне журі. Ця нагорода присуджується фільмам як за мистецьку цінність, так і за їх гуманістичну проблематику. Свого часу в основному конкурсі в Берліні її отримували класики європейського та світового кіно — Асгар Фархаді, Ільдіко Еньєді, Кен Лоуч, Майкл Вінтерботтом.

usfa.gov.ua

Режисерка й авторка сценарію фільму Марина Ер Горбач зазначає, що “Клондайк” став дуже актуальним фільмом на Berlinale 2022.

“Ми запропонували європейському глядачеві зворотну сторону актуальної стрічки новин про українсько-російський кордон. Для багатьох усвідомлення, що війна в Україні триває з 2014 року, було емоційним відкриттям. Я особисто відчула, що фільму вдалося перевернути у глядачів страх на емпатію до українців”, – прокоментувала вона.

usfa.gov.ua

Європейська прем’єра стрічки про події війни на Сході України та катастрофу рейсу MH17 відбулася в Берліні 14 лютого. Показ у фестивальному Zoo Palast став першою офлайн-презентацією стрічки. На фестивалі “Клондайк” представила команда фільму — режисерка Марина Ер Горбач, виконавиця головної ролі Оксана Черкашина, продюсери Мехмет Баґадир Ер та Святослав Булаковський, актори Олег Щербина та Артур Арамян, кастинг-директорка фільму Тетяна Симон та художниця по костюмах Вікторія Філіпова.

usfa.gov.ua

Український прокат стрічки заплановано на 2022 рік.

usfa.gov.ua

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі