Субота, 4 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Уперше в історії в космос вийде турист

Важливо

Компанія Ілона Маска SpaceX проведе місію з приватним екіпажем, під час котрої запланували вперше в історії вивести у відкритий космос туриста.

Про це повідомила пресслужба компанії.

“Приватна аерокосмічна компанія Ілона Маска SpaceX проведе три нові місії з приватним екіпажем. Перший політ за програмою Polaris відбудеться на Crew Dragon, і під час нього запланували вперше в історії вивести у відкритий космос туриста”, – ідеться у повідомленні.

Замовив усі три місії мільярдер Джаред Айзекман. Першу подібну місію він організував восени 2021 року. Тоді Crew Dragon вперше відправив на орбіту екіпаж із чотирьох людей, які не були професійними астронавтами. Місія тривала три дні, екіпаж лише спостерігав за Землею.

Тепер SpaceX оголосила, що Джаред Айзекман замовив у компанії ще три місії. Програму назвали Polaris. Перший політ відбудеться вже цього року, у четвертому кварталі. Місія триватиме п’ять днів. Корабель не стикуватиметься із МКС.

Головною особливістю місії стане перший вихід туриста у відкритий космос. Оскільки Crew Dragon не має проміжної камери, всі четверо членів екіпажу надягнуть скафандри, після чого корабель зрівняє тиск із космосом і екіпаж відкриє основний люк корабля. Передбачається, що після цього з апарату вийде один з астронавтів.

Для цієї місії SpaceX розробить нові скафандри, призначені для виходу в космос, а не на випадок раптової розгерметизації капсули. Також у цій місії SpaceX протестує зв’язок корабля із супутниками Starlink за допомогою лазерних приймачів.

Друга місія за програмою також проходитиме на Crew Dragon, а в третій астронавтів відправлять до космосу вже на Starship — це буде перший політ із людьми на борту для цього космічного корабля. Дати другого та третього польотів не називаються.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі