Четвер, 18 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Сьогодні можливо все! Мандруймо разом – навіть з ліжка вставати не потрібно

Важливо

Як у 21 сторіччі рятують історичні пам’ятки та що таке “туристичний бум через оцифровані листівки”.

Про це ексклюзивно для BitukMedia в подкасті Є ідея! розповів один із організаторів Skeiron Юрій Преподобний.

“Загалом запам’яталася поїздка до Прип’яті (ред. – Чорнобиль), там всі дрони потрібно було записати – там же не просто так можна політати… Та атмосфера, те, що там було й нам вдалося відзняти – воно найбільше відклалося в пам’яті”, – згадав Юрій одну зі зйомок.

Так, вже у 2021 Skeiron виповнилось 5 років. За цей час команда встигла оцифрувати понад 100 історичних будівель у 4 країнах та безліч музейних колекцій.

Skeiron використовують технологію наземного лазерного сканування – це найкращий спосіб отримати точну інформацію про розміри об’єкта та його елементи. Кінцевими матеріали сканування є деталізована хмара точок на основі якої можна виконувати детальні робочі креслення та обрахунки.

Так, команда Skeiron має спектр корисних послуг для музейних установ: оцифрування колекцій та окремих експонатів, публікація колекцій на платформі Sketchfab, або інших ресурсах та промоція особистого бренду музею у соцмережах.

Окрім того, компанія займається AR-технологією, яка дозволяє показати 3D-об’єкти у доповненій реальності, доповнити їх графічними чи аудіо ефектами, а також створює віртуальні тури.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі