Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Є ідея! Український робот-бармен вражає своєю унікальністю

Важливо

Студенти Національного університету «Львівська політехніка» розробили робота-бармена, який не просто вміє приготувати коктейль, а й зможе зчитати емоції та настрій і підтримати розмову.

Про це ексклюзивно для BitukMedia в подкасті Є ідея! розповіли розробники робота Олександра Марко та Роман Якимів.

“Ми продаємо емоцію, а не машину”, – заявила розробниця Олександра.

Виконуючи студентське завдання Олександра та Роман із команди Drinmix створили робота Йосипа, який не просто вміє приготувати коктейль, а й зможе зчитати емоції та настрій і підтримати розмову.

Робота-бармена спочатку називали Drinmix, вважаючи його просто проєктом. Остання його версія, яка є повноцінним прототипом робота, отримала ім’я Йосип. Із пластикової моделі, яка вміє робити нескладні дії, Йосип виріс у робота зі сталі та алюмінію, який може підтримати бесіду.

Так, головним завданням робота є його взаємодія з людиною, а не приготування коктейлю – саме це і робить розробку унікальною серед конкурентів на ринку.

Для цього довелося налаштовувати не просто механічний процес, а й створити цілу “entertainment-систему”, зауважив Роман.

До речі, як розповіли розробники, ціна такого робота може сягнути від 17 тисяч доларів до 60 тисяч доларів – сума залежатиме від масштабу роботи робота: він може бути, як для дому, так і для ресторану.

Цікаво, що ціни на ринку за інших роботів можуть стартувати від 120 тисяч доларів – проте вони можуть “просто приготувати коктейль”, на відмінну від Йосипа, який розуміє настрій клієнта та зможе підтримати розмову.

Окрім того, у подкасті Є ідея! розробники Олександра та Роман розповідають про те, чи може робот Йосип повністю витіснити людей-барменів, від чого ледь не плакали та коли зрозуміли, що створили вартісну річ.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі