П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У столиці відкриється виставка українського авангардиста Анатоля Петрицького

Важливо

У мистецькому центрі «Шоколадний будинок» покажуть роботи українського авангардиста Анатоля Петрицького. Виставка відкриється четвертого лютого.

У рамках виставки під назвою «Анатоль Петрицький. Заперечення банальності» будуть представлені оригінальні ескізи театральних костюмів митця з колекції Музею театрального, музичного та кіномистецтва України.

Дизайнери, музейники та модельєри у своєму проєкті актуалізували мистецьку спадщину Петрицького в сучасному світі. Так, куратори та студенти Майстерні графічного дизайну Віталія Шості (НАОМА) розробили акцидентні літери, запропонували об’ємно-просторові композиції, що увійшли до експозиції. Проєкт супроводжуватимуть спеціально створені рекламні відеоматеріали, постери і сувенірна продукція.

Також п’ятого лютого в межах Ukrainian Fashion Week 2022 у мистецькому центрі відбудеться показ нової колекції «Bad Boy. Петрицький» бренду ZVOLI.

Крім того, з відображення проєкту «Анатоль Петрицький. Заперечення банальності» розпочне свою роботу галерея IEV ART GALLERY в аеропорту «Жуляни».

Анатоль Петрицький (1895–1964) став ключовою постаттю у розвитку нового авангардного театру та активним експериментатором у живописі та книжковій ілюстрації. Він був одним з засновників футуристичної організації «Нова генерація», обіймав посаду головного художника молодого театру Леся Курбаса, першого державного драматичного театру УРСР й Української музичної драми у Києві, брав участь у Венеціанському бієнале 1930 року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі