П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Прем’єра: у мережі вийшов перший тизер українського конспірологічного трилера «Патерн»

Важливо

Представили перший тизер українського гостро соціального конспірологічного трилера-детектива «Патерн» (16+).

Про це повідомило Нове українське кіно.

Фільм на великих екранах вийде 17 березня 2022 року.

Повнометражний ігровий фільм режисера Тараса Бенюка «Патерн / Pattern» знято на основі однойменного роману Володимира Єшкілєва PATTERN.

Трилер є спробою розкрити мотиваційні та соціальні механізми сучасного українського суспільства, проаналізувати шизоїдну ситуацію тотальної брехні та ролі в цьому розважальних медіа-програм. В ньому порушують теми соціальної нерівності та тієї межі, за яку не варто заходити заради кар‘єри та успіху.

Сюжет

Дія фільму відбувається на студії, де проходить зйомка реаліті-шоу «Я ревную». Керівництво каналу, що замовило шоу, не задоволено рейтингами та наполягає на збільшенні градусу провокаційності. Продюсер та режисер шоу Антон вимагає від учасників розігрувати сцени ревнощів «на грані фолу». На знімальному майданчику ситуація виходить з-під контролю. Адміністративна група шоу виявляється залученою до неконтрольованих нею «ігор у ревнощі», що змушує Антона підозрювати: в шоу є другий план, «невидимий сценарій» – «Шоу про зйомки шоу», розігрування якого розраховано на елітних споживачів закритих сайтів.

Для Антона, вихідця з родини чиновника високого рангу, така ситуація виглядає принизливою. Він пробує вияснити, хто стоїть за «невидимим сценарієм». Одночасно в студії трапляється ЧП – хтось вбиває помічника адміністратора, Мілу, дівчину з темним минулим та специфічними сексуальними вподобаннями.

Тепер розслідування Антона спрямовано й на розкриття злочину. В істеричній атмосфері, яка панує на шоу після вбивства Міли, відбувається низка скандалів, які допомагають Антонові відкрити шокуючу правду. Вияснивши, що його тримали за «підставного», Антон йде на вияснення стосунків, що мало закінчується трагічно.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі