П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Нарешті телескоп «Джеймс Вебб» прибув на позицію для спостереження

Важливо

Після 30 днів із моменту запуску космічний телескоп James Webb Space Telescope прибув на місце призначення, де розпочне своє спостереження. Зараз дослідники налаштовують техніку та за найближчі кілька місяців апарат почне свою роботу.

Про це повідомило ВВС.

Телескоп запустили 25 грудня 2021 року ракетою-носієм Аріан-5 із Французької Гвіани. На момент запуску, він є найбільшим, найдорожчим та найчутливішим оптичним та інфрачервоним космічним телескопом в історії людства. Апарат дозволить спостерігати найвіддаленіші об’єкти та процеси космосу, такі як утворення перших галактик.

Зупинився він на точці Лагранжа 2, що розташовується на відстані 1,5 млн км від Землі. Перевага такого розташування полягає в тому, що телескоп не буде відчувати великих коливань температури і світла, які зазнають космічні телескопи, що розташовані набагато ближче до Землі.

Його основні завдання — отримати фотографії найперших зірок Усесвіту, вивчити еволюцією Галактик та дослідити далекі планети на їх придатність для життя.

Досі в місії «Джеймса Вебба» не зафіксували якихось помилок. Запуск ракети та виведення телескопу на точку Лагранжа 2 пройшли успішно.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі