Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Яка найпопулярніша соцмережа серед української молоді – а серед тих, кому вже 25+ ?

Важливо

У 2021 році TikTok став найпопулярнішою соцмережею серед українців 18-24 років. Водночас серед українців від 25 років і старше найпопулярнішою соцмережею є YouTube.

Про це повідомило комунікаційна агенція PlusOne.

Загалом у TikTok зареєстровані 12 мільйонів українських користувачів. Українці 18-24 років створили 5,5 мільйона профілів у соцмережі. В агентстві зазначають, що це більше, ніж наявне в Україні населення у цій віковій категорії. Там вважають, що, ймовірно, молодь створює декілька акаунтів, щоб використовувати паралельно, або створює фейкові акаунти для накрутки тощо.

Водночас серед українців від 25 років і старше найпопулярнішою соцмережею є YouTube. Загалом на цій платформі є 23,5 мільйона користувачів.

Instagram є другою за популярністю соцмережею серед 18-24-річних та 25-34-річних. У віковій групі 35+ другою популярною соцмережею є Facebook.

За останні пів року 2021-го Instagram збільшив кількість українських користувачів на 2,3 мільйона. Наразі ця соцмережа має більше українських користувачів, ніж Facebook — 17,3 мільйона проти 16,8 мільйона.

Аудиторія Facebook за останні 6 місяців зросла на 800 тисяч українських користувачів. А аудиторія Facebook Messenger на 700 тисяч — до 10,7 мільйона.

Зазначається, що мешканці більшості регіонів України користуються Facebook — ця соцмережа лідирує у 14 із 22 областей, що потрапили у дослідження. Instagram популярніший за Facebook у Харківській, Київській, Запорізькій, Дніпропетровській, Чернівецькій та Рівненській областях.

Основними користувачами Facebook та Instagram є жінки. Вони переважають чоловіків у всіх вікових категоріях, але за приростом у 2021-му чоловіча аудиторія Instagram випередила жіночу у більшості вікових категорій. Серед користувачів Instagram у віці понад 45 років жінок удвічі більше, ніж чоловіків.

Для дослідження аналізували дані з рекламних кабінетів Facebook, TikTok, Google, а також дані Держстату та Google Trends.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі