Site icon Bituk Media

Оригінальні страви для новорічного столу: сир з хурмою, гарбузом та мандаринами

сир, їжа, Новий Рік, рецепти, кухар, BitukMedia

obozrevatel.com

Досі споживаєте гарбуз тільки у вигляді каші чи супу? Він асоціюється у вас лише з осінню та Гелловіном? А хурму та мандарини вважаєте тільки окремими сезонними ласощами?

Чи знали ви, що зимові фрукти та овочі також вдало поєднуються з сирами? Давайте розглянемо найпопулярніші страви в зимовий час.

Сир + гарбуз

Серед усіх овочів і фруктів чемпіоном за вмістом заліза є гарбуз. Його м’якоть також містить:

Гарбуз також можна запікати з медом, робити з нього пюре й подавати як гарнір до м’яса, готувати різотто, пекти пироги, мафіни з гарбузовою начинкою тощо.

Але він ще й чудово поєднується з різними видами сиру, посилюючи його смак:

Сир + хурма

obozrevatel.com

Вживання хурми зміцнює імунітет, покращує серцеву діяльність і зір, підвищує настрій. Вона очищає кров і збагачує судини киснем. Завдяки цьому нормалізується тиск і поліпшується самопочуття.

Хурма — всім нам знайомий зимовий фрукт (хоча насправді це ягода), яким ми себе балуємо лише в холодну пору року. Із давньогрецької мови її назва перекладається як “божественний вогонь”. Смак стиглої хурми нагадує манго та персик із відтінком кориці на задньому плані. Аромат — трохи землистий, так пахне солодке печиво.

Хурма та сир — дійсно магічне поєднання! Усередині вона в’язка та слизиста, іноді буває злегка мучниста, але не така, як груша. Багато хто вважає, що її текстура прекрасна й сексуальна. Тому із нею чудово поєднуються не менш сексуальні види сирів, які будуть підкреслювати переваги обох продуктів.

Сир + мандарини

obozrevatel.com

Мандарини містять багато міді, що бере участь у кровотворенні, та вітаміну С, який має антиоксидантні властивості, попереджає потрапляння до організму вірусів і мікробів та їхній розвиток.

У залежності від сорту та стиглості мандарини мають такі смаки:

Тож, не дивно, що деякі сорти мандаринів додають у кисло-гострі соуси, зокрема у чатні. Ними ароматизують бальзамічний оцет, додають у пироги з кокосом. Чому ж не поєднати цей сонячний цитрус із сирами, які у своєму смаковому спектрі мають схожі нотки?

Наприклад, усім відомий Грюйєр і Парміджано Реджано мають такі ж ароматичні та смакові властивості, як і мандарини. Це і цитрусові, і деревні нотки, а для їхнього післясмаку характерні фруктові або квітково-карамельні нотки.

Не дивуйтеся наявності горіхових нот у мандаринах, їх можна охарактеризувати як схожі на кокосові. Це також пояснює, чому коньяк та різні сорти пива також добре поєднуються з цими цитрусовими.

Виходячи із прямих поєднань, найбільш гармонічними будуть:

Спробуйте всі ці поєднання сирів із гарбузом, хурмою, мандаринами — і ви відчуєте, наскільки вони незвичайні та багатогранні. Такі смаки та аромати запам’ятовуються на все життя, і страви із їхніми поєднаннями стануть прикрасою будь-якого святкового столу!

Джерело