Четвер, 18 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

€200 млн: Україна може отримати позику для покращення громадського транспорту

Важливо

Якщо Верховна Рада ратифікує спільну з Європейським інвестиційним банком угоду щодо громадського транспорту, Україна зможе отримати для цієї цілі 200 мільйонів євро позики.

Про це повідомило міністерство фінансів України.

Угода називається «Міський громадський транспорт України ІІ». 18 листопада проєкт її ратифікації зареєстрували у Верховній Раді. Заступник міністра фінансів Олександр Кава розповів, що ратифікація цієї угоди Радою є важливим кроком, який надасть Україні правові підстави для подальшої реалізації проєкту. 

“Якщо закон буде ухвалено до кінця 2021 року, то з наступного року ми очікуємо на підписання перших контрактів на поставку нового екологічно безпечного громадського транспорту для міст України”, — зазначив Кава.

Кому розраховувати на транспорт?

Кошти спрямують на придбання нових автобусів, тролейбусів, трамваїв та вагонів метро. На це зможуть розраховувати міста, які долучилися до проєкту: Сєвєродонецьк, Вінниця, Ужгород, Черкаси, Кременчук, Біла Церква, Мелітополь, Кам’янське, Хмельницький, Тернопіль, Кривий Ріг, Дніпро, Луцьк, Запоріжжя, Львів, Полтава, Одеса та Чернівці.

Також передбачене будівництво та модернізація трамвайних і тролейбусних ліній та інші роботи у Черкасах, Білій Церкві, Кам’янському, Дніпрі, Львові, Кременчуку та Запоріжжі.

У Мінфіні нагадали, що за час реалізації проєкту «Міський громадський транспорт України І» уклали контракти на постачання понад 90 сучасних тролейбусів та 42 трамвайних вагона для міст-учасників проєкту.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі