Субота, 27 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Хто візьме участь? Мінцифра запрошує протестити онлайн-декларування місця проживання

Важливо

З 1 грудня Міністерство цифрової трансформації запускає бета-тестування декларування місця проживання. Українцям пропонують долучитися.

Про це повідомили у пресслужбі відомства.

Для участі заявник має бути старшим 14 років. А ще для тестування потрібні:

  • податковий номер заявника та власників/співвласників житла;
  • КЕП заявника та власників/співвласників житла;
  • право власності на житло має бути внесене до Реєстру нерухомості (з 2013 року). Перевірити інформацію про співвласників можна тут.

Мінцифри масштабує послугу майже на всю країну. Для жителів Дніпра, Одеси, Чернівців, Миколаєва та Херсона вона буде доступна трохи згодом.

Бета-тест стартує з 1 грудня на порталі «Дія». Записатися на нього можна вже зараз ось тут.

Як працюватиме послуга?

Команда Мінцифри повністю змінює формат декларування місця проживання. Тепер потрібно лише заповнити заяву онлайн у зручний час замість черг та відвідувань держустанов. Послугу можна буде отримати за 1 робочий день.

Проєкт реалізовує Програма EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії, а також за підтримки проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні», який впроваджує ПРООН за підтримки Швеції і Академії електронного урядування Естонії.

У розробці послуги Міністерство цифрової трансформації співпрацює з Міністерством внутрішніх справ, Державною міграційною службою, Міністерством оборони та Міністерством юстиції.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі