П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Вартість квитків на авіарейси можуть здешевшати – чому це раптом?

Важливо

Народні депутати планують ухвалити закон, який знизить ставку податку на додану вартість (ПДВ) на внутрішні пасажирські авіаперевезення з 20% до 7%. А це своєю чергою може зробити квитки дешевшими.

Про це повідомив міністр інфраструктури Олександр Кубраков 25 листопада на форумі «Велике будівництво: Авіація. Туризм»

«Для міжнародних перевезень діє нульова ставка, для внутрішніх — 20%. Той компроміс, який ми вчора обговорювали, ми бачимо, що це буде ставка на рівні 7%», — зазначив він.

Міністр вважає це достатнім стимулом для авіаперевізників, аби ті зробили перельоти всередині країни дешевшими на 10-20%.

Що таке ставка ПДВ?

Цей податок в Україні нараховується майже на всі товари та послуги, які надаються в країні, зокрема й на внутрішні перельоти. Щодо останніх ПДВ поширюється на послуги з авіаперевезень, постачання товарів для заправки або забезпечення повітряних суден, їхнє обслуговування та оренду аеропортових приміщень.

Як пояснював у липні 2021 року комерційний директор аеропорту «Бориспіль» Георгій Зубко у блозі «Економічній правді», кожен, хто причетний до авіагалузі, підтримує повне скасування ПДВ на внутрішні авіарейси.

Він зазначав, що скасування податків дозволить знизити податкове навантаження на українців, які обирають внутрішній туризм замість відпочинку на популярних курортах за кордоном, та створити високооплачувані робочі місця в місцевих аеропортах

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі