П’ятниця, 10 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Флагман української ІТ-індустрії ПрАТ «ОТІ» створив комплексну інформаційну систему для МЗС України

Важливо

Флагман української IT-індустрії компанія «ОТІ» створила комплексну автоматизовану відомчу інформаційну систему для Міністерства закордонних справ України. завдяки зусиллям груп компаній Industrial Innovation Group до інноваційної системи, яка успішно працює вже понад 10 років, приєднуються нові сервіси для дипломатичних установ та громадян.

ІТ-компанія «ОТІ» – лідер у сфері проєктування масштабних автоматизованих інформаційних систем, державних національних реєстрів та баз даних для випуску національної електронної ідентифікаційної картки, електронного паспорта та інших документів високого рівня захисту. Фахівці «ОТІ» створили комплексну автоматизовану відомчу інформаційну систему для Міністерства закордонних справ України.

Комплексна автоматизована відомча інформаційна система МЗС України, спроєктована фахівцями ПрАТ «ОТІ»

Основне завдання унікальної системи – комплексна автоматизація процесів паспортизації (оформлення, виготовлення, контроль використання документів). Система забезпечує стандартизацію ідентифікаційної та облікової інформації про громадян України, які проживають в Україні та за кордоном. Для її зберігання використано міжнародні формати біометричних та інших даних, зокрема фотозображення особи власника документа, зразка його підпису та відбитків пальців.

Зняття даних для створення біометричного запису в електронних ідентифікаційних документах
Зняття даних для створення біометричного запису в електронних ідентифікаційних документах

З моменту успішного впровадження у 2011 році та до сьогодні фахівці ПрАТ «ОТІ» забезпечують повний технічний супровід, підтримку та адміністрування відомчої інформаційної системи МЗС, включаючи програмно-апаратні комплекси як в Україні, так і в закордонних дипломатичних установах України по всьому світу.

У разі втрати за кордоном проїзних документів, завдяки комплексній автоматизованій відомчій системі від «ОТІ», працівники закордонних дипломатичних установ у найкоротші терміни оформлюють посвідчення громадянина для повернення в Україну.

На першому етапі однією з основних задач була децентралізація оформлення та обліку виданих громадянам України закордонних паспортів. Водночас до високоінтелектуальної та захищеної системи приєднуються нові сучасні сервіси. Із 2014 року за допомогою інформаційного комплексу, спроєктованого та впровадженого спеціалістами IT-компанії ПрАТ «ОТІ», оформлюються дипломатичні та службові паспорти України.

Нині тривають роботи із введення самореєстрації громадян України через Інтернет задля підвищення якості та комфорту постановки на консульський облік.

ПрАТ «ОТІ» розробляє системи управління інформаційною безпекою відповідно до найвищих стандартів ISO/IEC для забезпечення систем управління інформаційною безпекою. Технології та рішення компанії повністю відповідають вимогам, зазначеним у специфікаціях державних проектів. У державних ID-проєктах використовуються чіпи та операційні чіпові системи, атестовані за рівнем не нижче 6+ відповідно до CC (Common Criteria).

Слід зазначити, що українська флагманська IT-компанія «ОТІ» має значний досвід у сфері створення комплексних систем реєстрації населення та систем реєстрації актів цивільного стану. Реалізація таких систем є виключно важливим завданням для урядів, оскільки вона дозволяє пов’язати разом усі документи, що засвідчують особу, включаючи електронний паспорт громадянина країни. Власні інноваційні рішення забезпечують безпечне функціонування системи державної реєстрації.

Зокрема, ПрАТ «ОТІ»  виступало інтегратором у масштабному міжнародному консорціумі у сфері виробництва високозахищених ідентифікаційних документів для INTERPOL. В рамках інноваційної групи Industrial Innovation Group, високоваліфіковані спеціалісти компанії «ВТІ» реалізують сучасні масштабні проєкти державного рівня для урядів України, Кенії, Арабської Республіки Єгипет, Федеративної Демократичної Республіки Непал, Республіки Молдова тощо.

Компанія «ОТІ» володіє унікальними патентами на корисну модель та 136 свідоцтвами про реєстрацію авторського права на твори, зареєстрованими у Державній службі інтелектуальної власності.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі