П’ятниця, 3 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Понад 50 консультацій: у столиці запрацювала перша кабіна для безкоштовних юридичних відеоконсультацій

Важливо

Перша кабіна для безкоштовних юридичних відеоконсультацій запрацювала у Святошинському районі столиці. Фахівці юридичного відділу Контактного центру міста Києва (15-51) вже надали киянам понад 50 відеоконсультацій за різними напрямами правової допомоги.

Про це повідомили у пресслужбі КМДА.

“Місто планує розширювати мережу кабін безкоштовних юридичних відеоконсультацій”, – заявили там.

Першу кабіну безкоштовних юридичних відеоконсультацій встановлено у приміщенні Святошинської райдержадміністрації (проспект Перемоги, 97). При вході до адміністрації відвідувачів, які потребують юридичної допомоги, направляють на консультацію до кабіни.

Тут розміщено тач-скрін монітор для аудіо/відео зв’язку з юрисконсультом та камера-сканер для сканування документів. У кабінці є інструкція, де вказано номер телефону технічної підтримки на випадок виникнення будь-яких несправностей.

Киян, які вже встигли звернутися за за юридичними відеоконсультаціями турбувало:

  • пенсійне забезпечення (відмова, призначення та нарахування пенсійних виплат);
  • порядок оформлення спадщини;
  • порядок реєстрації місця проживання/перебування;
  • підстави призначення субсидії та відмови у її наданні;
  • приватизація земельних ділянок.

Безоплатна первинна правова допомога включає, зокрема, надання правової інформації; консультацій і роз’яснень із правових питань; складання заяв, скарг та інших документів правового характеру, крім документів процесуального характеру; надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

Фахівці Контактного центру оперативно надають роз’яснення заявникам про їх права і свободи, порядок їх реалізації, відновлення у випадку їх порушення та порядок оскарження рішень, дії чи бездіяльності посадових і службових осіб тощо. У подальшому планується розширення кола питань для надання юридичних консультацій.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі