П’ятниця, 29 Березня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Інфо у спадок: Apple дозволило користувачам передавати дані iCloud своїм родичам

Важливо

Компанія Apple нарешті вирішила, як розв’язати проблему відсутності доступу родичів померлого до даних у його обліковий запис iCloud. Незабаром до п’яти людей зможуть отримати доступ до даних користувача у спадок.

Про це повідомило The Verge.

Нова програма Digital Legacy дозволяє користувачеві вибрати п’ять людей, які отримають доступ до даних, що зберігаються в iCloud після його смерті. Програму вперше представили на WWDC на початку цього року.

Працюватиме Digital Legacy в iOS 15.2. Призначені люди зможуть отримати доступ до ваших даних та особистої інформації, що зберігаються в iCloud, коли ви помрете. Це, зокрема, фотографії та документи.

Щоб активувати Digital Legacy, Apple все ще потребуватиме підтвердження смерті та ключа доступу. А проте це значно спрощений процес, ніж раніше.

Як наголошує видання, Google і Facebook мають системи для визначення доступу до облікового запису іншим людям. Тепер Apple їх наздоганяє.

Після виходу публічної версії iOS 15.2 у пункті налаштувань Apple ID «Пароль та безпека» з’явиться розділ Legacy Contact, який дозволить додати до п’яти людей як спадкоємців даних з iCloud. Вони отримають ключі доступу, які будуть потрібні для доступу до успадкованого облікового запису.

Функція Legacy Contact вже доступна у публічній бета-версії iOS 15.2. Вона стане доступною після випуску стабільної версії ОС. Apple поки не повідомила, яка версія macOS підтримуватиме цю функцію.

Після смерті людини члени її сім’ї мають дуже складний шлях до отримання доступу до її облікового запису iCloud. А ще немає жодного способу розблокувати телефон, не знаючи пароля.

Для отримання доступу до даних померлого люди отримують ухвали суду, які підтверджують право на спадщину. І навіть тоді немає повної гарантії на отримання доступу до iCloud.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі