Четвер, 25 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У космос планують запустити комерційну космічну станцію: хто та навіщо?

Важливо

Blue Origin спільно з компанією Sierra Space планує у другій половині 2020-х років запустити власну комерційну космічну станцію.

Про це повідомила пресслужба компанії.

Станція називатиметься Orbital Reef, розташовуватиметься на низькій навколоземній орбіті та надаватиме дослідницьким, промисловим, міжнародним і комерційним клієнтам відповідні послуги у космосі за ринковою вартістю. До цього переліку входитимуть космічні перевезення й логістика, а також розміщення речей та людей на борту.

У Blue Origin позиціюють Orbital Reef як «бізнес-парк змішаного використання» в космосі. Станція надаватиме спільну інфраструктуру для орендаторів, які зможуть використовувати її для власних цілей. 

Очікується, що Orbital Reef матиме продуману архітектуру: модульні причали та інженерні мережі дозволять перебувати на станції якомога більшій кількості замовників. 

Окрім Blue Origin, до запуску космічної станції мають долучитися й низка інших фірм, зокрема Boeing: компанія відповідатиме за науковий модуль, експлуатацію станції, а також за технічне обслуговування та екіпаж космічного корабля Starliner.

Університет штату Аризона очолить глобальний консорціум університетів, що надаватимуть дослідницькі консультативні послуги та працюватимуть з громадськістю. До консорціуму також увійдуть Оксфордський університет, Стенфордський університет тощо.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі