Субота, 11 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Для людей 50+ на Донеччині і Луганщині запрацювали центри комп’ютерної грамотності

Важливо

Чотири Центри комп’ютерної грамотності для людей віком 50+ почали працювати у громадах Краматорська і Новогродівки на Донеччині та Попаснянській й Рубіжанській громадах на Луганщині.

Про це повідомили в Біловодській селищній раді Луганської області.

“На заняттях гуртка «Комп’ютерна грамотність» учні у затишній атмосфері вивчатимуть найсучасніші інформаційні технології, навчаться працювати в інтегрованому програмному середовищі та підвищать загальну комп’ютерну грамотність”, – зауважили там.

Учасники вмітимуть створювати власні сторінки в соціальних мережах, отримають основи роботи в мережі Internet та багато іншого.

Заняття в гуртку відбуватимуться в комп’ютерному класі обладнаному трьома моноблоками та одним ноутбуком з високошвидкісним виходом до мережі Internet. Навчання передбачено на безоплатній основі.

belovodsk-rada.gov.ua

Інклюзивні та комфортні простори запустили завдяки Програмі розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні за фінансової підтримки Уряду Канади.

Основними завданнями є створення умов для всебічного розвитку людей старшого віку, зокрема організація та проведення безкоштовного навчання та освітніх заходів.

Передували цьому результати опитування потреб у цифровій грамотності населення, виконаного MLS group за ініціативи Міністерства цифрової трансформації України у 2019 році. Було виявлено, що близько 44,4% респондентів категорії 50+ зовсім не володіють або погано володіють компетенціями, необхідними для безпечного використання цифрових сервісів, як-от пошук, упорядкування та аналіз інформації, інтернет-банкінг, онлайн-покупка/продаж тощо.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі