Понеділок, 6 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Співає та б’є рекорди: найстарша у світі людина випустила музичний альбом

Важливо

Американський співак Тоні Беннетт встановив світовий рекорд, ставши найстаршою у світі людиною, яка випустила альбом із новими піснями.

Про це повідомили на офіційному сайті Книги рекордів Гіннеса.

“Кожного разу, коли я співаю з (Беннеттом – ред.), то я бачу молодого хлопця, і це вдихає відчуття свободи в спів. Ми наче дві душі, які співають разом — і водночас я розчиняюсь у його мудрості. Мудрості його років”, — прокоментувала Леді Гага.

Альбом Love for Sale — 72-ий (!) у кар’єрі Беннетта — створений у колаборації з Леді Гагою. Це не перший їхній досвід співпраці: у 2011-му вони разом записали синґл The Lady is a Tramp, а три роки потому — видали перший спільний альбом Cheek to Cheek.

Love for Sale приніс Беннетту вже п’ятий світовий рекорд. Окрім того, він є найстаршою людиною, яка очолила музичний чарт у США новим альбомом (ідеться про вже згаданий Cheek to Cheek) і яка увійшла до топ-20 британського чату (Duets: An American Classic, співаку було 80).

Також Беннетт володіє двома рекордами як виконавець, який випустив два альбоми в топ-20 музичного чату Великої Британії і записав одну й ту ж пісню з найбільшою перервою.

Тоні Беннетт — американський співак, що виступав переважно у жанрі поп і джаз. Свою музичну кар’єру він почав ще у 1936 році, коли йому було 10 років. Найбільш відомим Беннетт був у 1950-60-х роках і наприкінці ХХ століття після відновлення кар’єри.

За свою понад 80-річну кар’єру виконавець записав 61 студійний та 11 живих альбомів, 33 збірки й 83 синґли. Він є володарем 20 нагород «Ґреммі», зокрема премії за життєве досягнення. У 2016 році в Беннетта діагностували хворобу Паркінсона, але кар’єру він офіційно завершив тільки в серпні 2021-го.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі