Середа, 8 Травня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

ВДНГ надихає: у столиці проведуть 4 унікальні екскурсії

Важливо

У жовтні на ВДНГ відбудуться чотири екскурсії, присвячені мистецьким творам, що з’являлися на території експоцентру з моменту його створення в 1963 році до сьогодення.

Про це повідомили на офіційній сторінці у Фейсбук.

“Протягом літнього сезону на ВДНГ ми працювали із сучасними українськими художниками та художницями над осмисленням мистецької спадщини цього простору, його цінності й важливості як унікального історико-культурного артефакту. І тепер у нас є можливість побачити певні результати цього процесу та подивитися на минуле й сучасне мистецтво ВДНГ у творчому діалозі”, — розповіла кураторка мистецького сезону «Літо на ВДНГ» Євгенія Моляр.

Так, цього сезону мистецьке й культурне надбання експоцентру було переосмислене в рамках проєкту «ВДНГ надихає». Результатом художньої рефлексії стали 20 артпостерів, що утворили «Виставку» на центральній алеї.

Протягом сезону на другому павільйоні розмістилася робота Жанни Кадирової «Реканонізація», другий поверх першого павільйону перетворився на інтервенцію художниці Катерини Лисовенко під назвою «Як Біблія». В оранжереї, яка протягом літа працювала в тестовому режимі, експонувалися керамічні скульптури Ксенії Гнилицької «Сон П’єра Мічелі, або Пам’ятник перемоги сапротрофів».

Маршрут екскурсії охоплюватиме центральні павільйони з декоративними розписами, скульптурними композиціями та керамічними елементами, модерністські павільйони та будівлі.

Всього заплановано чотири екскурсії: 2, 3, 16 та 17 жовтня.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі