П’ятниця, 19 Квітня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Білл Гейтс заохотив 7 світових гігантів інвестувати $1 млрд в його ЕКОпроект

Важливо

Некомерційна організація Білла Гейтса Breakthrough Energy залучила $1 млрд на розвиток чистої енергії.

Про це повідомили в livekindly.co.

“Для успішного запобігання кліматичній катастрофі потрібна «нова промислова революція», і Breakthrough Energy буде використовувати нове фінансування для свого передового проекту “Каталізатор”, – розповів Гейтс.

Проект «Каталізатор», запущений на початку 2021 року, направлений на фінансування, виробництво і купівлю нових енергетичних рішень, які зможуть підтримувати низьковуглецеву економіку до 2050 року, до якого ЄС зобов’язується досягти вуглецевої нейтральності, щоб уникнути найгірших наслідків зміни клімату.

Тож, Гейтсу вдалося переконати сім світових гігантів, включаючи American Airlines, Bank of America, BlackRock, Boston Consulting Group і General Motors, інвестувати в його мережу Breakthrough Energy.

У заяві, опублікованій раніше цього тижня, Гейтс пояснив, що більша частина основних технологій, необхідних для досягнення нульового рівня викидів, або занадто дорога, або ще не винайдена.

Проект Breakthrough Energy Catalyst спочатку буде працювати над прямим вловлюванням вуглецю з повітря і над довгостроковим зберіганням енергії, а також над стійкою авіацією і екологічно чистим воднем. Партнерами проекту є Єврокомісія, Європейський інвестиційний банк і Міністерство енергетики США.

“Мій оптимізм щодо питання зміни клімату виникає з моєї віри в інновації. Ніколи ще проривів в сфері енергетики не були такими важливими. Наша сила винаходити вселяє в мене надію. Ми доб’ємося успіху завдяки мережі партнерів, яких ми залучаємо до наших зусиль”, – заявив Гейтс.

Соратники Гейтса – мільярдери Джефф Безос та Ілон Маск – також так чи інакше вжили заходів щодо боротьби зі зміною клімату, перш за все у сфері науки і технологій. Але, як відзначають критики, більшість таких зусиль не компенсують негативний вплив самих бізнесменів на довкілля.

Тільки в 2018 році компанія Amazon, що належить Джеффу Безосу, викинула 44,4 млн метричних тонн парникових газів – приблизно стільки ж, скільки викинула за рік ціла Норвегія. Компанія Tesla взагалі не розкриває точні дані про свої викиди, але один запуск ракети з SpaceX Маска  викидає до 300 тонн CO2 в верхні шари атмосфери Землі.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі