Site icon Bituk Media

У Києві відбулася репетиція параду до Дня Незалежності

18 серпня, відбулася перша репетиція параду до Дня Незалежності України на Хрещатику.

Про це повідомило Hromadske.

«У заході брали участь кілька тисяч військових, а також військова техніка й авіація», – зауважило видання.

Почалася репетиція з проходження пішої колони. На початку пролунали гімн України, який виконував оркестр Збройних Сил. Загалом у заході, як раніше повідомляли в міністерстві оборони, мають узяти участь приблизно п’ять тисяч військових.

У пішій колоні на параді 24 серпня крокуватимуть військовослужбовці країн-союзників України, а також представники інших сил безпеки й оборони — нацгвардійці, рятувальники, поліцейські тощо.

Після маршу пішої колони відбувся проїзд механізованої колони. Серед них були й новітні розробки: реактивні системи «Вільха» й «Нептун», ракетний комплекс «Грім» та інші нові й модернізовані зразки українських і закордонних оборонних комплексів.

У механізованій колоні провезли один безпілотник турецької фірми Bayraktar, ще три — були в небі. Дрони TB2 в липні 2021 року вперше отримали Військово-морські сили ЗСУ.

Під час репетиції повітряної колони над Києвом пролетіли кілька гелікоптерів, а також транспортний літак «Мрія» — найбільший вантажний літак у світі. На параді також мають пролетіти бойові літаки з пуском сигнальних ракет і димами кольору прапора.

Наступні репетиції параду заплановані на 20 та 22 серпня. На цей час у Києві перекриватимуть дороги, тож автомобілістам радять готуватися до заторів.