Site icon Bituk Media

Сліпий пасажир: кажан втік із зоопарку у куртці відвідувачки

Фото - Joe McDonald / OKAPIA / picture alliance

У Німеччині жінка, повернувшись додому із зоопарку, виявила під курткою кажана. Як тварина там опинилась – невідомо.

Про це розповідає портал UPI.

30-річна Еліна Офеле разом із сином відвідали зоопарк Карлсруе. У той день вони завітали й до печери кажанів, де рукокрилі вільно літають навколо людей. Там можна навіть відчути їхній дотик. “Ми пробули там не більше кількох хвилин”, – розповіла жінка місцевому ЗМІ. Потім Еліна із сином оглянули інші зони зоопарку та вирушили додому на трамваї. Вже вдома, знімаючи верхній одяг, жінка виявила на підлозі кажана.

Спочатку вона подумала про жарт свого чоловіка на Гелловін. Але потім побачила, що тварина справжня. Припустила, що вона випала з-під куртки. Еліна розповіла, що злякалася, що кажан може бути мертвим. А коли з’ясувалося, що з кажаном все гаразд, спробувала зателефонувати до зоопарку або екстреної допомоги тваринам, але їй це не вдалось через пізній час.

Тоді Еліна зв’язалася з фахівцем з кажанів. І за його порадою тримати рукокрилого в теплі, поклала його в коробку в теплій ванній кімнаті. Також Еліна поклала перед твариною невеликий шматочок банана.

Наступного дня її чоловік і син відвезли кажана назад до зоопарку. Представник зоопарку Тімо Дейбл розповів, що з твариною все гаразд. Він здивувався ситуації, що склалася. Адже, за його словами, зазвичай кажани уникають взаємодії з людьми. У зоопарку Карлсруе живуть сотні кажанів, а цей випадок — перший з моменту відкриття печери кажанів у 2015 році.

Як розповідало раніше BitukMedia, мешканці квартири у Луцьку полишили квартиру без нагляду на декілька днів із відкритими вікнами. Коли повернулися, побачили, що в помешканні оселилася зграя із близько 60 кажанів. Довелося викликати ДСНС.