П’ятниця, 25 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Небажана посада: містечко готове обрати нового мера, але ніхто не хоче

Важливо

У невеликому канадському містечку Кайл вже за кілька тижнів мають пройти муніципальні вибори. Але є одна проблема: ніхто з мешканців не хоче висувати свою кандидатуру на посаду мера.

Про це пише New York Post.

У Кайлі проживає лише 400 людей. Містечко розташоване за 70 км від Суіфт-Каррента – шостого за величиною міста в канадській провінції Саскачеван.

І дотепер, як зазначає видання, скромне містечко було відоме лише як місце, де під час будівництва дороги у 1960-х роках знайшли кістки кошлатого мамута (Mammuthus primigenius) віком 12 тис. років. І от зараз Кайл ризикує прославитися вдруге – як місто, яким ніхто не хоче керувати.

Проблеми почалися, коли чинний голова адміністрації Джордж Вільямс оголосив про свою відставку. Він обіймав цю посаду з 2021 року.

Місцевих мешканців вже двічі просили залишити заявки на висування своїх кандидатур на посаду мера, проте досі ніхто не наважився. “Це трохи тривожно, але я впевнена, що хтось візьметься на цю роботу”, – сказала головна адміністративна директорка Ембер Дешні.

Однак час спливає — вибори мають відбутися 13 листопада. Якщо до цього часу кандидат так і не знайдеться, міська рада обере виконувача обов’язків мера та призначить нову дату виборів.

Як пояснила Дешні, місцева рада — яка також має вільну вакансію і не має кандидатів — не сприйме мовчання міста як відповідь. “Ми продовжуватимемо призначати проміжні вибори, доки хтось не займе крісло мера та інше крісло – в раді”.

Серед визначних місць Кайла – побудований в 1950-х роках старовинний автокінотеатр, який і досі відкривається щоліта, щорічний турнір з пляжного волейболу і парк для собак, який незабаром відкриється.

Описаний як “місце, де старе зустрічається з новим”, Кайл “вживає позитивних заходів, щоб це місто залишалося життєздатним місцем для бізнесу і, що ще важливіше, безпечним місцем для виховання дітей у найближчі роки”, зазначається на сайті міської адміністрації.

Як розповідало раніше BitukMedia, одразу 30 з 46 жителів італійського села Інгрія, що за 65 км від Турина, зареєструвались кандидатами на місцевих виборах. При цьому мати одного з кандидатів у мери претендує на посаду радника від партії іншого учасника виборів.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі