Site icon Bituk Media

“Стріха”: українські інженери розробили нову антидрон-рушницю

Фото - соцмережі

В Україні анонсовано виробництво антидрон-рушниці “Стріха”. Вона забезпечує ефективний захист від скидів і мавіків. Це власна розробка радіоаматора і керівника R&D-відділу компанії Awedyne Романа Рубана. Пристрій було вдосконалено, щоб відповідати вимогам сучасного фронту.

Про це повідомляє Dev.ua.

Антидрон-рушниця “Стріха” здатна до дистанційного придушення радіоуправління та відеосигналу в діапазонах 2.4G (2400–2500 МГц) і 5.8G (5700–5900 МГц). Радіус ефективного придушення БПЛА до 300 м залежно від місця розташування оператора. Перехід до ефективної роботи займає лише пів секунди після увімкнення приладу.

«Стріха» важить 4,5 кг і може працювати без погіршення технічних характеристик від 25 до 40 хвилин. Пристрій має три направлені антени на кожний діапазон по окремій антені, електронний індикатор заряду батареї та гніздо живлення, захищене від пилу і бруду.

Акумулятор “Стріхи” заряджається від мережі змінного струму 230 В (±10%) і забезпечує довгу автономну роботу.

Розробник повідомляє, що вартість пристрою складає 160 тис. грн.

Раніше Роман Рубан і команда Awedyne розробили спектроаналізатор “Шукач”, за допомогою якого можна вирахувати та ідентифікувати майже всі ворожі дрони, які перебувають навкруги. Насамперед прилад фіксує FPV-дрони, які наразі є однією з найбільших загроз українських піхотинців.

Як розповідало раніше BitukMedia, українські розробники створили робот Ratel Н. Він призначений для евакуації поранених захисників з поля бою. Новинку вже запустили у серійне виробництво.