Середа, 23 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Картину українського мураліста продали на благодійному аукціоні за 20 тис. євро

Важливо

Картину “Ігри Сонця-Бога” київського художника Володимира Манжоса, відомого під псевдонімом WaOne Interesni Kazki, продали на аукціоні Christie’s за 20 160 євро. Аукціон відбувся під час престижного ярмарку мистецтв Art Basel у Парижі (Франція). Спочатку картину оцінили у 6 000–8 000 євро, але під час торгів її ціна суттєво зросла.

Про це художник повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Цю роботу Володимир Манжос створив у 2023 році, написавши її олією на полотні розміром 139,5 на 209,8 см. Художник працював над картиною у відомій 140-річній майстерні на Монпарнасі, де свого часу творили такі майстри як Пікассо та Матісс. Як зазначено в описі лота, підтримку митцям у цій майстерні надає режисер Девід Лінч, – розповідає “Шо Там”.

Цей продаж, як і роботи інших відомих митців, здійснено з метою підтримки благодійного фонду L’Imprimerie d’Art de Montparnasse, що займається збереженням та популяризацією легендарної майстерні.

Фото – Waone Interesni Kazki/ Facebook

Монументальні розписи Володимира Манжоса можна побачити як в Україні, так і далеко за її межами — у США, Індії, Франції, Данії, Іспанії, Марокко тощо.

Як стало відомо у травні, художник Володимир Манжос створив дизайн вітрин модного дому Hermès. Проєкт Artists Windows прикрасив Hermès New Store в аеропорту Кансай в Японії. Одна інсталяція зображає музиканта, що грає нічну мелодію біля ліхтаря, інша – пляж. Робота над скульптурами для вітрин тривала 14 місяців. Митець та Hermès працювали дистанційно: Манжос – з Києва, представники модного дому – з Парижа, Нью-Йорка та Гонконгу.

 

 
 
 
 
 
Переглянути цей допис в Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Допис, поширений Waone Interesni Kazki (@waone_interesnikazki)

Вперше Манжос спробував себе у дизайні вітрин у 2021 році, декорувавши вікна київського ЦУМу. 

Як розповідало раніше BitukMedia, на аукціон Sotheby’s вперше виставили картину, написану людиноподібним роботом. За неї очікують виручити $180 тис. Йдеться про робота з жіночим обличчям Ai-Da, яка написала портрет британського математика Алана Тюрінга, одного з основоположників сучасної інформатики.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі