Site icon Bituk Media

Українські “шварценеггери”: ветерани вибороли рекордні 188 медалей

Фото - Мінветеранів

В Іспанії завершилися міжнародні спортивні змагання Arnold Classic Europe серед ветеранів війни та поранених військовослужбовців. Українська національна збірна брала участь у цих змаганнях вперше та здобула рекордні 188 медалей: 84 золотих, 58 срібних та 46 бронзових! 

Про це повідомило Міністерство у справах ветеранів України.

У турнірі взяли участь представники п’яти країн — України, США, Естонії, Ірландії та Нідерландів. Вони змагались у таких дисциплінах: жим лежачи, ейрбайк, веслування на тренажері та ривок гирі.

Фото – Мінветеранів

Національна збірна команда України вже повернулася в Україну. “Сподіваюся, що ваш приклад стане поштовхом для інших і все більше ветеранів будуть приєднуватися до занять спортом”, — сказала міністерка у справах ветеранів України Наталія Калмикова на зустрічі з переможцями.

Arnold Classic Europe – міжнародний спортивний фестиваль, заснований у 2011 році Арнольдом Шварценеггером. Щорічно участь у змаганнях беруть тисячі спортсменів з понад 50 країн світу. У рамках фестивалю проходять міжнародні спортивні змагання ветеранів війни Strong Spirit’s Games.

Цьогоріч змагання тривали з 11 до 13 жовтня. Українська збірна вперше брала участь у цих змаганнях та стала однією з найбільших – 50 ветеранів війни та військовослужбовців, які брали участь у бойових діях, а також тих, хто отримав поранення та інвалідність під час виконання службових обов’язків.

Як розповідало раніше BitukMedia, три рекорди України встановила рятувальниця з Одеси на міжнародному турнірі з пожежно-прикладного спорту.