П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Cтвори екскурсію самостійно: українська школярка розробила застосунок для туристів

Важливо

Учениця 11 класу київського політехнічного ліцею Олександра Коротова розробила мобільний застосунок Fluxify. Він призначений безоплатно допомогти туристам і стати помічником гідам.

Про це повідомляє dev.ua.

У застосунку можна самостійно придбати туристичні тури, а перед цим можна подивитися прев’ю подорожей, щоби обрати найкращий варіант.

“Є люди, які не хочуть залежать від інших, або інтроверти, які не хочуть подорожувати з великою компанією. Тож вони можуть придбати тури й самі у вільному темпі прогулюватися і радіти”, – пояснила Олександра.

Однією з основних функцій застосунку авторка назвала можливість для користувачів сканувати будівлі й отримувати додаткову інформацію про памʼятки архітектури, а також подорожувати в часі, переглядаючи фото з різних історичних періодів.

Звичайні туристи зможуть розміщувати в застосунку фотографії, користуватись загальною інформацією про тури, а також ділитись відгуками та емоціями від тих місць, де вони побували. Отже застосунок може бути використаний для спілкування як соцмережа.

Туристичні гіди зможуть розміщувати в додатку свої авторські туристичні маршрути в текстовому або аудіоформаті. Олександра каже, що за допомогою таких гідів люди з порушеннями слуху теж зможуть насолоджуватися подорожами.

Від самої ідеї до поточної версії застосунку минуло два роки. Олександра, за її словами, кілька разів змінювала дизайн Fluxify. Зараз він працює на власно створеній нейронній мережі. Щоб не використовувати пам’ять телефона і робити процес швидшим, ця нейромережа перетворює все в чорно-біле й зменшує розміри зображень.

У майбутньому Олександра планує отримати IP Google Lens, щоби мати доступ до набагато ширшої бази даних. Також у застосунок планують додати AI-асистента та 3D-модель будівель. 

Після цих доробок Fluxify можна буде додати в Play Market чи App Store. Мобільний застосунок буде безкоштовним для звичайних туристів, а гіди зможуть отримувати додаткові кошти – Fluxify отримуватиме за це 10% від їхнього прибутку за продажі турів.

Олександра Коротова не новачок у розробці мобільних застосунків. Її першим проєктом ще до Fluxify став застосунок для аграрних підприємств на Java. 

Дівчина вже обрала, що після 11 класу буде вступати на біомедичну інженерію у КПІ, бо, крім бізнесу та програмування, має тяжіння і до біології.

Як розповідало раніше BitukMedia, в Україні створили застосунок із обліку кількості лелек.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі