П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Забава з каштанами: пройшов чемпіонат світу з конкеру (ВІДЕО)

Важливо

В Англії бавилися зрілими каштанами. В графстві Нортгемптоншир пройшов традиційний чемпіонат світу з гри у конкер. Учасникам необхідно прикріпити каштан до мотузки та розколоти ним якнайбільше каштанів противника. Цьогоріч розважитись прийшли понад дві тисячі людей.

Про це розповідає BBC.

Щоб перемогти на World Conker Championships, потрібно також дотримуватись суворих правил: гравці, зокрема, самі повинні принести каштани і мотузочки завдовжки 20 см, а також завдати не більше трьох ударів по каштану супротивника. Суперники мають розбити конкер опонента за меншу кількість ударів. Виграє той учасник, чий плід залишиться цілим.

Фото – соцмережі

Головним приводом для занепокоєння цього року були сильні вітри, які суттєво зменшили врожай каштанів. Однак у результаті горіхів усім вистачило — для гри їх знадобилося близько 2 тис.

Деякі учасники відповідально підійшли до заходу та підготували костюми: один гравець, наприклад, надів на голову капелюх у вигляді Йоди із “Зоряних війн”, а інший — головний убір у вигляді каштана. Переможців за традицією нагородили кубками.

Келсі Баншбах з США та 82-річний місцевий мешканець Девід Джакінс, більш відомий як “Король Конкеру”, зрештою стали чемпіонами серед жінок і чоловіків.

Фото – The World Conker Championships

Перша згадка цієї гри датується серединою XIX століття. А офіційні чемпіонати з конкеру проводять з 1965-го. Щоправда, тоді у змаганнях брали участь лише чоловіки. Жінки вступили у боротьбу 1988-го. Щодругої неділі жовтня у невеликому селі Ештон збираються любителі каштанів з усієї планети.

Конкер – популярна англійська дитяча гра. А игадали її британські рибалки, які в умовах поганої погоди не могли вийти в море на промисел. Щоб згаяти час вимушеного неробства, вони збирали плоди каштана, прикріплювали до них мотузки і змагалися в точності та силі удару.

У рамках турніру також організують збір для благодійних організацій, які підтримують людей із порушеннями зору. Загалом за ці роки вдалося зібрати понад £400 тис.

Як розповідало раніше BitukMedia, десятки людей з різних країн взяли участь у Куперсхілдській сирній гонці поблизу Глостера у Великій Британії. Вони несамовито бігли з пагорба заввишки 183 метри, намагаючись наздогнати голівку сиру.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі