П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Лихоманка без діагнозу: хірургічне втручання врятувало дитяче життя

Важливо

11-річну хмельничанку Богданку щовечора лихоманило. Температуру вдавалось збивати, але ранком вона знов поверталась. І так протягом трьох місяців. Тільки вчасне втручання львівських хірургів врятувало життя маленької пацієнтки.

Про цей випадок розповіли у Першому медичному об’єднанні Львова.

Якось ввечері ще на початку літа в Богданки раптово підвищилась температура. На ранок лихоманка минула, але вже ввечері температура тіла знову піднялась. Попри відсутність будь-яких інших симптомів, місцеві лікарі вирішили, що в Богданки ймовірно ГРВІ. Коли температура піднімалась до 38 і вище, дитині її збивали. І так щовечора.

За кілька тижнів дівчинку відправили на рентгенографію. На знімку хмельницькі медики побачили новоутворення, локалізоване на нижній долі лівої легені. Після КТ-обстеження стало зрозуміло, що це доброякісна міофібробластична пухлина. На момент виявлення вона займала вже половину органу і починала стискати і верхню частинку легені. “Пухлина росла та далі тисла б уже на серце та діафрагму. І зрештою – дівчинка би загинула. Потрібно було видаляти новоутвір!”, – пише пресслужба медзакладу. На момент хірургічного втручання дівчинку лихоманило вже цілих три місяці.

Сім’я поїхала до Львова, де хірурги виконали Богданці торакоскопічну нижньодольову лобектомію. Йдеться про малотравматичну операцію. Пухлину розміром 8х8 см спеціалісти змогли видалити через чотири проколи по 0,5 см.  Операція тривала 2 години і минула успішно. Вже на 4-ту добу після втручання Богданка повернулася додому.

Як розповідало раніше BitukMedia, нейрохірурги Львова провели унікальну операцію немовляті з інсультом.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі