П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Хотіла як краще: сотня голодних єнотів оточила будинок жінки

Важливо

Мешканка американського міста Поулсбо, штат Вашингтон, зателефонувала до служби порятунку. Вона була налякана десятками голодних єнотів, які захопили майданчик біля її будинку. Чи закінчилась історія про добрий вчинок?

Про це повідомляє NBC News.

Американка розповіла, що підгодовувала цих лісових тварин протягом 35 років. Проте шість тижнів тому кількість охочих поїсти за її рахунок єнотів вийшла з-під контролю. Її будинок оточила сотня непроханих гостей. За словами потерпілої, деякі тварини стали агресивнішими та буквально вимагали їжу, коли вона йшла від будинку до своєї машини.

Того дня, коли жінка не змогла пройти до свого будинку, їй довелося викликати поліцію. Правоохоронці прибули на виклик і “були шоковані” побаченим. “Якимось чином звістка поширилась між єнотами, і вони всі прийшли до її будинку в очікуванні їжі”, – розповів представник офісу Кевін Маккарті в інтерв’ю.

Відео “вторгнення” голодних тварин опублікували в соцмережах Офісу шерифа округу Кітсеп.

Поліцейські порадили жінці звернутися до департаменту рибного господарства та дикої природи. Там їй порадили припинити підгодовувати звірів.

Зверталась потерпіла і до ловців диких тварин, але вони оцінили кожну особину в 500 доларів, отже загальний рахунок затягнув би 50 тис. доларів за сотню єнотів.

“На даний момент встановлено, що єноти не скоїли жодного злочину”, – пожартував представник шерифа округу Кітсап Кевін МакКарті. У той самий час він закликав місцевих жителів не годувати диких тварин. “Поки вони мають надійне джерело їжі, вони повертатимуться до нього знову і знову”, – пояснив він.

Зазначається, що згідно із законом, у штаті Вашингтон заборонено годувати великих хижаків, таких як ведмеді або пуми, проте на єнотів вона не поширюється.

За даними The New York Times, зрештою єнотів вдалось віднадити від будинку жительки Поулсбо. “Здається, єноти почали розбігатися, оскільки їх більше не підгодовують, і ми цьому раді”, – розповіла представниця департаменту рибного господарства та дикої природи Бріджит Мір.

Як пояснили у відомстві, поки єнотів тримають якомога далі від людських осель, не заганяють у кут і не ставляться до них, як до домашніх улюбленців, вони не несуть загрози.

Як розповідало раніше BitukMedia, троє друзів із американського штату Мічиган стали героями інтернету після того, як врятували життя єноту. Тварина вдавилася шматочком сиру.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі