П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Ожив мотоцикл-“франкенштейн”. Поїде він чи ні? (ВІДЕО)

Важливо

Житель Нової Зеландії Кенні Петон зібрав мотоцикл у стилі велосипедів XIX століття. В роботу пішли металобрухт, старі деталі від трактора та інших сільськогосподарських машин, знайдених у власному сараї. Цей дивний транспортний засіб має величезне колесо попереду і маленьке — позаду. Але чи поїде він?

Про це розповідає New Atlas.

У 1870-х роках були в моді такі дивакуваті велосипеди – з колесами різного розміру, величезним переднім і маленьким заднім. Вони називались пенні-фартинги.

За словами новозеландського умільця, ідея побудувати власного монстра під назвою Penny Farming спала йому на думку два роки тому. Найбільш вражаючою особливістю мотоцикла, безперечно, є масивне тракторне колесо, встановлене спереду на ступиці, яку Петон зібрав із залишків сталевого брухту і бочки з-під мастила. Маленьке заднє колесо теж має тракторну покришку.

У рух Penny Farming приводить двигун у 80 кінських сил. За словами Петона, хоч тому і близько 60 років, але він примудряється виробляти достатньо потужності для того, щоб мотоцикл-трактор міг пересуватися з максимальною швидкістю 24 км за годину. Управляти Penny Farming можна за допомогою великого кермового колеса, яке повертає переднє колесо за допомогою системи тросів та шківів. Водій дивиться на всіх з високо встановленого старого тракторного сидіння. Рама мототрактора зроблена зі сталевого брухту. Завершують сільськогосподарський дизайн цього дивного транспортного засобу встановлені спереду ґратки від газонокосарки.

Зараз Петон готує свого рукотворного монстра до тест-драйву: займається зміцненням та вдосконаленням деталей, тестує двигун. За його словами, він поки не знає, що станеться, якщо Penny Farming втратить рівновагу та впаде. “Сподіваюся, підніму його і продовжу рух”, – каже він.

Як це не дивно, але, згідно з викладеним Петоном відео, Penny Farming дійсно здатний їздити.

За словами винахідника, нещодавно він додав своєму дітищу педальне зчеплення та заднє гальмо, щоб мінімізувати зусилля на передньому колесі та зробити мототрактор більш керованим.

Раніше BitukMedia розповідало про “Трабіциклі” – чудернацький велосипед з деталей ретроавтомобіля від угорського винахідника Жольта Санісло.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі