Середа, 23 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Запізнились на 40 років: три книги Роальда Даля повернулися до бібліотеки

Важливо

Про повернення книг Роальда Дала, прострочених майже на 40 років, заявила бібліотека Онтаріо (Канада). Якби установа не звільнила безвідповідального читача від штрафу, йому довелося б сплати 1 тис. доларів США.

Про це розповідає портал UPI.

Публічна бібліотека Parry Sound повідомила, що нещодавно один з відвідувачів повернув до закладу три книги Даля: “Чарлі та шоколадна фабрика”, “Чарлі та Великий скляний ліфт” та “ВДВ” (“Великий Дружній Велетень”).

За словами співробітниці бібліотеки Кайли Норрі, ці три книги вже були вилучені з системи закладу. Аби оцінити, наскільки вони прострочені, бібліотекарям довелося дивитися на рік видання. Зрештою, було підраховано, що ці книги Роальда Дала чекали свого повернення майже 40 років

“Чи знаєте ви, що ми більше не стягуємо штрафів за прострочене повернення?”, – йдеться у повідомленні бібліотеки в соцмережах. “Якби ми досі це робили, цей бідолашний відвідувач заборгував би бібліотеці $1055,49 за повернення цих книг із запізненням майже на 40 років! Краще пізно, ніж ніколи”.

Як розповідало раніше BitukMedia, до однієї з бібліотек Гельсінкі повернули книгу із запізненням у 84 роки! А американська Громадська бібліотека у Вустері, що у штаті Массачусетс, дозволила платити штрафи за загублені чи пошкоджені книги зображеннями котів. 

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі