Site icon Bituk Media

Рідкісний кухоль приніс королівський виторг

Фото - Gildings

Пролежав на горищі 25 років, аби піти з молотка за рекордні 13,5 тис. фунтів. У Великій Британії задорого продали з аукціону сувенірний кухоль. А все тому, що він присвячений коронації короля Георга VI.

Про це повідомляє ВВС News.

Рідкісний сувенірний кухоль продали на аукціоні за £13 500. З 1990-х років цей предмет, присвячений коронації короля Георга VI, зберігався в ящику на чиємусь горищі в Лестерширі.

Змахнути пилюку з раритету пощастило представникам аукціонного будинку Gildings. Вони попередньо оцінили вартість знайденого посуду у £800. Однак у результаті жвавих торгів кінцева ціна лоту перевершила очікувану у понад 16 разів!

Рідкісний жовтий кухоль є творінням видатного британського художника Еріка Равіліуса. У грудні 1939 року Равіліус став офіційним художником Другої світової війни в званні почесного капітана Королівської морської піхоти. 2 вересня 1942 року він знаходився на боту одного з трьох літаків, відправлених для пошуково-рятувальної місії літака, який не зміг повернутися на базу в Ісландії напередодні. Літак Равіліуса також не повернувся, а вже за чотири дні він і екіпаж з чотирьох осіб були визнані загиблими в бою, що зробило його першим з трьох британських військових митців, які загинули під час Другої світової війни.

У 1937 році на честь коронації Георга VI та королеви Єлизавети Равіліус випустив колекцію кухлів чотирьох різних кольорів. На них зображені королівський герб та феєрверк.

Фото – Gildings

Крім того, на аукціоні були продані ще чотири коронаційні чашки 1937 року: рожева за £2700, блакитна за £360 і бірюзова за £270.

Минулого року блакитна чашка Wedgwood, виготовлена ​​для коронації Едуарда VIII, яка так і не відбулась, коштувала 480 фунтів стерлінгів.

Як розповідало раніше BitukMedia, посуд, знайдений місцевою мешканкою на горищі її будинку в коробці з написом “бита порцеляна”, продали на аукціоні в англійському Лауті, графство Лінкольншир, за £160 тис. Власниця сервізу спочатку навіть думала викинути його, але потім вирішила показати місцевому аукціоністу.

.