Субота, 5 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Наймасовіша хака: встановили рекорд з виконання танцю, що лякає (ВІДЕО)

Важливо

6,5 тисяч новозеландців зібралися на стадіоні та виконали народний танець. Так вони встановили світовий рекорд з наймасовішого виконання хаки. Йдеться про ритуальний військовий танок новозеландських маорі.

Про це розповідає CNN.

Рекорд було встановлено 29 вересня на стадіон Eden Park у найбільшому місті Нової Зеландії, Окленді. Близько 6500 людей затанцювали під гаслом “Повернемо рекорд додому”, адже попередній рекорд зібрав 4028 учасників у 2014 році і то було у Франції.

Хака – це ритмічне тупотіння ногами, стрибки, удари кулаками, зойки та гримаси. Рухи та звуки, що глибоко вкоренилися в новозеландській культурі. Між іншим, їх регулярно використовують місцеві команди з регбі – як передматчевий ритуал.

Хака історично виник як виклик противникам, бойовий клич, що піднімає дух перед битвою. Але тепер використовується для вшанування ідентичності та культури маорі, а також як спосіб згуртувати людей у ​​моменти скорботи.

Оскільки хака виконується протягом однієї хвилини, натовп виконав Ka Mate, найпопулярніший різновид танцю, чотири рази поспіль і таким чином вдалось виконати вимоги Книги рекордів Гіннеса. Арбітр Гіннеса Брайан Собел підтвердив встановлення рекорду, хоча фінальну кількість учасників ще будуть уточнювати.

Як розповідало раніше BitukMedia, традицію виконання ритуального чоловічого танцю “Сербен” у селі Чортовець додали до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України. Він об’єднує православних і греко-католицьких парафіян за допомогою ритуальної екскурсії по сільських храмах.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі