Четвер, 12 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

Працівниця школи вкрала курячих крилець на понад $1,5 млн. Їх навіть не було в меню

Важливо

68-річна американка Вера Ліделл замовила курячих крилець на понад $1,5 млн за державний рахунок. Злочин вчинила, коли працювала директоркою служби харчування у школі у передмісті Чикаго, штат Іллінойс. Тепер сяде на 9 років. Іронічно, що курячих крилець навіть не було у меню навчального закладу.

Про це повідомляє USA Today.

Директор служби харчування – це посада, яка передбачає контроль як за постачанням продуктів до шкільних їдалень, так і за якістю приготування їжі.

Ліделл працювала у школі на цій посаді 10 років. Сама махінація тривала майже 1,5 роки – із липня 2020 до лютого 2022 року. Вера замовляла курячі крильця у постачальника  Gordon Food Services, платила за них гроші зі шкільного бюджету, але забирала крильця собі.

Жінка зважилася на махінацію під час пандемії COVID-19. Попри те, що діти не відвідували школу, їм привозили готові страви додому.

Тож під прикриттям замовлень курятини для дітей, Вера замовляла собі крильця. Аферу розкрили у 2023 році. Керівництво посеред року перевірило бюджет, і побачило, що витрати перевищують очікувані на $300 тис.

Загалом же під час перевірки з’ясували, що Вера назамовляла собі крилець на $1,5 млн. При цьому курячі крильця не подають у дитячій їдальні, оскільки вони містять кісточки, і діти можуть ними вдавитися.

Тепер жінка проведе за ґратами дев’ять років.

Як повідомляло BitukMedia, 29-річний британець Лейтон Річардс сів на вісім місяців за ґрати за крадіжку 798 шоколадних яєць із кремовою начинкою від фірми Cadbury. Невгамовний ласун із міста Портсмут обчистив 19 магазинів менш як за півроку.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі