Site icon Bituk Media

Бідолашний Нуггі: надмірна любов до тварини обернулася судовим вироком

У жовтні 2021 року Нуггі важив майже 54 кілограми — значно більше, ніж нормальна вага для собаки його розміру. Фото - SPCA

Жителька Нової Зеландії годувала свого пса Нуггі досхочу. От тільки наслідки цієї “любові і турботи” стали причиною трагічного фіналу, який поставив під загрозу життя улюбленця та призвів до судового вироку для власниці.

Про це розповідає The New Zealand Herald.

За фотографіями складно зрозуміти, що це за порода. Але чітко видно – тварина має зайву вагу.

Про товстого собаку стало відомо після того, як сусіди жінки поскаржилися в поліцію на нескінченний гавкіт — так з’ясувалося, що любителька годувати тварин виявилася ще тим собаководом. Побачивши ожирілого пса, поліцейські негайно викликали Товариство із запобігання жорстокому поводженню з тваринами (SPCA).

Зоозахисники не повірили своїм очам — навіть зовні Нуггі виглядав як один з найтовстіших собак, яких вони коли-небудь бачили. На той момент пес важив 53,7 кг, йому тричі довелося робити перепочинок, щоб подолати 10 метрів до машини рятувальників.

Ба більше, через велику кількість підшкірного жиру, ветеринари, які проводили огляд, ледве могли почути серцебиття тварини. Нуггі також страждав від кон’юнктивіту. У нього були рани на ліктях і животі — швидше за все через те, що він багато часу проводив, лежачи на животі, бо не міг рухатися.

Фото – SPCA

Пізніше з’ясувалося, що господиня не обмежувала Нуггі в їжі. За словами жінки, щодня вона давала Нуггі 8-10 шматочків курки та собачий корм. Вона зазначила, що вигулювала його та проводила з ним час у дворі.

Два місяці перегодований пес провів у захисників тварин. За цей час він схуд 8,9 кг – на близько 16,5% своєї ваги. Але потім раптово помер… Як з’ясувалося, через крововилив, причиною якого став жировий гепатоз печінки. Розтин показав, що Нуггі мав й інші ускладнення здоров’я, зокрема хворобу Кушинга. Рятувальники зазначили, що ожиріння для собак набагато небезпечніше, ніж недоїдання.

Власницю Нуггі звинуватили у перегодовуванні бідолашного собаки, що призвело до загибелі тварини. Суд засудив жінку до штрафу в 1222,15 новозеландських доларів, відправив до в’язниці на два місяці та позбавив права володіти собаками на рік.

Ця історія стала сумним нагадуванням про те, що надмірна любов і недбалість можуть мати трагічні наслідки для домашніх улюбленців.

Як розповідало раніше BitukMedia, у місті Брідженд, Вельс, кицька з імʼям Веселка (Rainbow), що страждала від ожиріння, зуміла скинути більше половини власної ваги. Такого результату вдалось досягти за два роки. Раніше тварина важила близько 13 кг і практично не могла самостійно пересуватися.