Site icon Bituk Media

Спав разом на подвір’ї – чоловік врятував козулю (ВІДЕО)

Скрін із відео

Іван Деренько із Прикарпаття врятував у лісі дитинча козулі та приніс додому. Тепер це зірка соцмереж на ім’я Цьомка. Аби виконати вимоги екологів, чоловік будує у лісі вольєр, де тварина зможе жити у дикій природі.

Про це повідомляє ТСН.

Іван знайшов дитинча козулі, коли разом з братом пішли по гриби до сусіднього лісу. Чоловік знайшов кілька білих, а потім у колії від трактора побачив маленьку тваринку.

Чоловік припускає, що матір від новонародженої козулі відігнали здичавілі собаки – їх гавкіт вони чули у лісі. Іван разом із братом почекали кілька годин, чи не повернеться матір. А коли доросла козуля не прийшла, чоловік вирішив забрати маля додому.

Спочатку вдома із хатніх вазонів створив імітацію хащів. А потім збудував на подвір’ї вольєр та навіть спав разом із дитинчам просто неба, аби захистити від можливих хижаків.

Чоловік активно веде соцмережі, тож почав розповідати там про маля козулі. Користувачі порадили назвати її Цьомка, адже вона любить пестощі і поцілунки.

Сусідній контактний зоопарк подарував родині Дереньків камерунську овечку – аби Цьомці не було самотньо.

Проте екологи склали протокол на Івана та направили його до суду за те, що він забрав дику тварину із природи. Тепер йому може загрожувати штраф.

Іван погодився виконати умови екологів та добудовує у лісі вольєр, аби косуля жила в умовах, близьких до дикої природи.

Як повідомляло BitukMedia, родина Вознюків із Рівненщини врятувала від воронів дитинча косулі. Назвали його Мілка та прихистили поки що вдома. У соцмережах пишуть – таких тварин краще віддавати зооволонтерам, вони допоможуть повернутися у дику природу.