Site icon Bituk Media

Новий сюжет для Голлівуду – нога серфера “наздогнала” його після нападу акули

Фото: NSW Police

23-річний серфер Кай Маккензі пережив у цей вівторок напад білої акули біля австралійського містечка Порт-Маккуорі. Риба відкусила чоловікові праву ногу, проте кінцівку вимило на берег. Зараз ногу доправили до лікарні та спробують пришити на місце.

Про це повідомляє CBS.

Журналісти розповідають, що Кай спробував відбитися від триметрової хижої риби, яка відгризла йому ногу. Потім попри масивну кровотечу, він зміг спіймати хвилю та дістатися берега.

Життя спортсмену врятував колишній коп, який вигулював свого собаку на пляжі. Він зміг використати повідок як імпровізований турнікет та зупинити кровотечу до прибуття парамедиків.

(Увага! Не використовуйте підручні матеріали для імпровізованого турнікету, якщо ви не маєте необхідних навичок. Лише сертифікований турнікет оригінального виробництва здатен гарантовано зупинити масивну кровотечу)

Кая відправили до лікарні Джона Гантера, він пережив хірургічну операцію та перебуває у стабільному стані.

Пізніше на берег вимило ногу чоловіка. Поліція, яка на той час перекрила пляж від відпочивальників, поклала кінцівку в лід та відправила до лікарні. Сподіваються, що лікарям вдасться пришити її.

За іронією долі, в Порт-Маккуорі Маккензі вперше повернувся в море після року перерви – перед тим він зламав хребет, також підкорюючи хвилі.

Як повідомляло BitukMedia, у тканинах довгоносих акул, які мешкають біля узбережжя Бразилії, виявили кокаїн. Це перший випадок, коли цей наркотик знайшли в тілі вільноживучих акул.