Site icon Bituk Media

Гармати, пляж і 15 привидів – колоритний острівець виставили на продаж

Фото: Sky News

Острів Дрейка площею менш як 2,5 га продають біля берегів Британії. Колись саме із нього легендарний пірат вирушив у довколасвітню подорож. А зараз на клаптику суші знаходяться зруйновані армійські казарми, 300-річні гармати та рівно 15 привидів британських військових.

Про це повідомляє Sky News.

У 1577 році британський приватир (легалізований пірат), работорговець та просто підприємливий чоловік сер Френсіс Дрейк вирушив із цього острова у свою довколасвітню подорож. Ще сотні років після того острівець використовували із оборонним призначенням і там досі стоять гармати XVIII ст.

Окрім того, на острові є старі армійські казарми, снарядні шахти та колишні підземні сховища пороху.

Можливо, Іспанська армада так і не дісталася до Британії саме завдяки цьому острову, каже нинішній його власник і бізнесмен Морган Філліпс.

Насправді ж острів має історію тривалістю 2 тис. років, а перші записи про поселенців на ньому з’явилися тільки в 1135 році, відзначає власник.

Філліпс придбав острів у 2019-му за 6 млн фунтів стерлінгів. Він возив сюди туристів та намагався отримати дозвіл на створення на острові готеля на 43 місця.

Зараз же він шукає людину, яка зможе продовжити роботу над островом. Філліпс хотів би, аби солдатські бараки стали готелем, також можна перетворити острів на місце, де будуть проводити весілля, створити кафе та ресторан. Дістатися до острова можна на човні.

Точної ціни власник не називає, але ремонт на острові обійдеться у 25 млн фунтів.

Філліпс жартує, що в будь-якому разі новий власник не буде почуватися самотнім – на острові присутні 15 привидів. Це підтвердили медіуми, яких він привозив.

“Якщо вірити медіумам, що побували тут, це все британські служаки. Вони тут, аби захистити нас. Це те, що вони робили за життя і що роблять зараз”, – каже бізнесмен.

“Я за ці роки набачився тут всякого, чого не можу пояснити. Але все було дійсно добре”, – додає він.

Як повідомляло BitukMedia, австралійський острів Тасманія опублікував перелік із 10 незвичних вакансій, які пропонує тимчасово зайняти туристам. Серед пропозицій – вигулювання вомбатів, дослідження паранормальних явищ та спостереження за зірками. Так влада намагається привабити людей у некурортний зимовий сезон.