Site icon Bituk Media

Командний дух – гімнастку вигнали із Олімпійських ігор через шкідливі звички

Скрін із відео

Японську спортсменку на ім’я Шоко Міята відправили додому із Олімпійських ігор у Франції через порушення заборони на паління цигарок та вживання алкоголю. 19-річну капітанку жіночої команди із художньої гімнастики “застукали” під час тренувань.

Про це повідомляє ВВС.

Шоко помітили за порушенням командного правила у японському тренувальному таборі у Монако у четвер на минулому тижні. Того ж вечора вона повернулася на батьківщину. У розмові із чиновниками дівчина зізналася, що палила.

CNN повідомляє також, що Шоко вживала алкоголь.

Один випадок паління стався “в приватній обстановці в Токіо”, а факт розпивання алкоголю помітили “в кімнаті в селі спортсменів Національного тренувального центру”, розповіли в Японській асоціації гімнастики.

Міята виграла бронзову медаль на Чемпіонаті світу 2022 року в Ліверпулі. Проте залишила змагання ще до їх відкриття, яке відбудеться 26 липня.

Заборона на паління прописана у правилах Японської асоціації гімнастики і у кодексі поведінки спортсменів.

Особистий тренер Шоко Мітсумі Харада розповів, що вона відчувала психологічний тиск через змагання і страждала від того. Тож закликав поставитися до спортсменки із розумінням. В асоціації гімнастики відзначали в свою чергу, що дівчина мала виснажений вигляд.

Як повідомляло BitukMedia, українська тенісистка Марта Костюк виступила на корті Вімблдонському турніру у сукні, яка є копією її весільного вбрання. Дизайн костюму для змагань створив американський бренд Wilson.