Неділя, 8 Вересня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

“Скайнет” по-українськи – створюють ШІ, здатний керувати роєм дронів

Важливо

Український AI-стартап Swarmer розробляє систему Styx на базі штучного інтелекту. Він дозволить одному оператору керувати десятками дронів, об’єднаних в одну мережу.

Про це пише Reuters.

Українські розробники створюють системи ШІ, які допомагають оператору дрона захопити ціль через оптичні прилади, полегшують навігацію та допомагають у координуванні роботи цілого рою безпілотників.

Система Styx, над якою працюють Swarmer, призначена для керування великою кількістю розвідувальних та ударних безпілотників. Кожен дрон у мережі зможе взаємодіяти із іншими коптерами під час бойових завдань та без участі людини планувати свої дії. А оператору лише лишиться обрати ціль на надати дозвіл на її ураження.

Експериментальні версії системи Styx вже успішно пройшли тестування на полі бою. Вони були здатні об’єднати до 10–15 дронів одного типу в єдиний рій протягом години.

Як повідомляло BitukMedia, п’ятеро випускників чернігівської школи №1 під час свого останнього навчального року створили детектор дронів зі штучним інтелектом. Він здатен “навчатися” та розпізнавати усе більше нових безпілотників.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі