П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

На берег викинувся, можливо, найбільш рідкісний кит у світі

Важливо

На узбережжі Нової Зеландії знайшли рештки кита. Науковці припускають, що вони належать ременезубу лопатозубому. Це надзвичайного рідкісний вид китів, представників якого ніколи не бачили наживо.

Про це повідомляє CNN.

Вперше лопатозубого кита задокументували у 1874-му. З того часу науковці виявили лише шість таких тварин. При тому цю 5-метрову тварину ніхто не бачив живою.

Цього разу тушу знайшли поблизу Тайарі-Маута, невеликого села на східному узбережжі Південного острова Новозеландії.

Науковці припускають, що це самець. Він добре зберігся, тож вони мають можливість вперше провести його розтин.

Рештки тварини поклали до холодильної камери, а зразки тканин надіслали до до Новозеландського архіву тканин китоподібних в Університеті Окленда. Проте на ідентифікацію виду може піти від кількох тижнів до кількох місяців.

Найбільшу цікавіть для науковців зараз становить вміст шлунку кита. Дослідивши його, вони сподіваються з’ясувати не лише раціон, але й можливу причину загибелі тварини.

Як повідомляло BitukMedia, перше в історії відео годування дитинчати синього кита вдалось зафільмувати поблизу узбережжя Східного Тимору в Південно-Східній Азії. Відео стало частиною дослідницької програми, яку очолює Австралійський національний університет. Вивчення синіх китів у цих водах триває з 2006 року.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі