П’ятниця, 18 Жовтня, 2024
العربية简体中文NederlandsEnglishFrançaisDeutschItalianoPortuguêsРусскийEspañolУкраїнська

У Хмельницькому відкрилася виставка, присвячена знаменитому ринку (ВІДЕО)

Важливо

У Хмельницькому обласному художньому музеї відкрилась виставка “Базар”. Вона присвячена речовому ринку, який став одним із символів міста. Понад 30 арт-об’єктів відображають його будні.

Про це розповідає Суспільне.

На виставці представлені картини, інсталяції та інші об’єкти у різних жанрах. Свої роботи представили художники як із Хмельницького, так із Києва, Дніпра та Львова.

Наприклад,  хмельницький художник-графік Андрій Каптар створив роботи із стереотипними фразами, які можна почути на ринку.

“На роботах є типові для хмельницького ринку фрази: “Ми ще пройдемося й до вас повернемось”, “Це все домашнє. Домашнє все, купляйте”, “Купляйте там знижки”. Спочатку в мене була просто ідея, я створив ескіз й промалював роботу на якій зображена “Туча” з головним її елементом — сумка в клітинку”, – каже художник.

“Туча” – це одна із назва ринку. Також його називають “толкучка”. Площа речового ринку сягає 20 га.

Серед стилів, у яких працювали місцеві художники – асамбляж. Це речі різного штибу розміщені на площині. Про цю роботу авторка Ольга Нікітіна розповідає, що вони з Андрієм Каптарем вирішили створити хмельницьку “Тучу” з рябої сумки, головна функція якої — це блага, які сиплються на нас з кожного контейнера, з кожного лоточку.

Інша робота Ольги – чоловічий манекен із хрестом-пластиром на шиї та роком започаткування ринку – 1987-м. Художниця каже, що на той час та у 1990-х після закриття багатьох підприємтсв у місті, “Туча” стала можливістю для місцевих бізнесменів вижити.

Як повідомляло BitukMedia, у музеї Berlin Story Bunker у столиці Німеччини нещодавно відкрилася виставка, присвячена російсько-українській війні “Знай свого ворога”. Поруч із уламками зброї виставлені балалайка, “водка”, самовар та меми про війну. Експозиція знаходиться у колишньому нацистському бункері.

Останні новини

Читайте позитивні новини у нашому Telegram каналі